Ova torta sa čokoladom i kandiranom korom narandže je prava poslastica za posebne prilike. Savršena kombinacija bogate čokolade i svežeg ukusa narandže učiniće svaki zalogaj nezaboravnim.

Sastojci

  • 200 g tamne čokolade
  • 200 g putera
  • 200 g šećera
  • 4 jaja
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50 g kandirane kore narandže
  • 1 kašičica vanilin šećera

Priprema

  1. Otopite čokoladu i puter na pari i ostavite da se ohladi.
  2. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane svetla i kremasta smesa.
  3. Dodajte otopljenu čokoladu i puter u smesu sa jajima i dobro promešajte.
  4. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte u čokoladnu smesu.
  5. Na kraju dodajte kandiranu koru narandže i lagano promešajte.
  6. Sipajte smesu u kalup za tortu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta.
  7. Ostavite tortu da se potpuno ohladi pre serviranja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *