Pohovani palačinci sa mlevenim mesom predstavljaju pravo kulinarsko otkriće za sve ljubitelje bogatih i ukusnih obroka. Ova jedinstvena kombinacija sočnog punjenja od mlevenog mesa i hrskave, zlatne korice čini ih savršenim izborom za ručak, večeru ili čak kao impresivno predjelo kada želite da oduševite svoje goste. Sledite naš detaljan recept i pripremite se da uživate u svakom zalogaju ove neodoljive poslastice.

Sastojci

Za palačinke:

  • 150g brašna
  • 2 jaja
  • 300ml mleka
  • Prstohvat soli
  • Ulje za pečenje

Za punjenje:

  • 300g mlevenog mesa (po izboru)
  • 1 manji crni luk
  • 2 čena belog luka
  • So, biber, začini po ukusu
  • Malo ulja za prženje

Za pohovanje:

  • 2 jaja
  • 100g brašna
  • 100g prezli
  • Ulje za prženje

Priprema

  1. Priprema palačinaka: U velikoj činiji, umutite brašno, jaja, mleko i prstohvat soli dok ne dobijete glatku smesu. Zagrejte malo ulja na tiganju i pecite tanke palačinke dok obe strane ne postanu zlatno-smeđe. Ostavite ih da se ohlade.
  2. Priprema punjenja: Na malo ulja propržite sitno seckani crni i beli luk, dodajte mleveno meso i pržite dok meso ne postane smeđe. Začinite solju, biberom i ostalim začinima po ukusu. Ostavite da se ohladi.
  3. Punjenje palačinaka: Na svaku palačinku stavite po kašiku punjenja od mesa, rasporedite duž sredine, pa zarolajte.
  4. Pohovanje: Umutite jaja u jednom tanjiru, stavite brašno u drugi, a prezle u treći. Svaki palačinak prvo uvaljajte u brašno, potom umačite u jaja, i na kraju obložite prezlima.
  5. Prženje: Pohovane palačinke pržite na vrelom ulju dok ne postanu zlatno-smeđe sa svih strana. Izvadite ih na papirne ubruse da upiju višak masnoće.
  6. Služenje: Poslužite pohovane palačinke tople, uz omiljeni prilog ili salatu.

Pohovani palačinci sa mlevenim mesom su prava poslastica za sve koji vole inovativna i ukusna jela. Bilo da ih pripremate za porodični ručak ili kao specijalitet za vaše goste, ovi palačinci će sigurno ostaviti utisak. Uživajte u njihovoj jedinstvenoj kombinaciji okusa i tekstura koje će zadovoljiti i najzahtevnije palate. Pripremite se za kulinarsko putovanje koje ćete želeti ponovo da doživite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *