Pogača sa pečurkama je savršen dodatak svakom obroku. Mekana i mirisna, obogaćena svežim pečurkama, idealna je za doručak, ručak ili večeru.

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 1 kockica svežeg kvasca
  • 250 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 200 g svežih pečuraka (iseckanih)
  • 1 glavica crnog luka (sitno iseckana)
  • 1 kašičica šećera
  • 1 jaje (za premazivanje)

Priprema

  1. U mlakom mleku rastvorite kvasac sa kašičicom šećera i ostavite da nadođe.
  2. U velikoj posudi pomešajte brašno, so, ulje, nadošli kvasac i vodu. Mesite dok ne dobijete glatko testo.
  3. Pokrijte testo i ostavite da naraste na toplom mestu oko sat vremena.
  4. U međuvremenu, propržite luk i pečurke dok ne omekšaju. Ostavite da se ohlade.
  5. Kada testo naraste, premesite ga i dodajte pečurke i luk. Ponovo premesite da se sastojci sjedine.
  6. Oblikujte pogaču, stavite je u podmazan pleh i ostavite da naraste još 20 minuta.
  7. Premažite pogaču umućenim jajetom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *