Ovaj desert inspirisan Parizom donosi vam komadić francuskog šika pravo u vašu kuhinju. Kombinacija kremastih i hrskavih slojeva učiniće da se osećate kao u najboljoj pariskoj poslastičarnici.
Sastojci
- 200 g lisnatog testa
- 100 g tamne čokolade
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 50 g badema (seckanih i pečenih)
Priprema
- Razvaljajte lisnato testo i isecite na pravougaonike. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne postane zlatno i hrskavo.
- Otopite čokoladu na pari i ostavite da se ohladi.
- Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete čvrstu kremu.
- Na pečeno lisnato testo namažite otopljenu čokoladu, preko stavite umućenu pavlaku i pospite pečenim bademima.
- Ponavljajte slojeve dok ne iskoristite sve sastojke. Završite sa slojem pavlake i pospite dodatnim bademima.