Čokoladno-voćni mafini spajaju najbolje iz dva sveta – bogatstvo čokolade i svježinu voća u jednom neodoljivom zalogaju. Ovi mafini su savršen izbor za doručak, užinu ili kao desert nakon obroka. Idealni su za sve prilike, od porodičnih okupljanja do svečanih trenutaka. Pratite ovaj jednostavan recept i pripremite se da uživate u savršenom spoju čokolade i voća u svakom zalogaju.

Sastojci

  • 200g brašna
  • 100g šećera
  • 50g kakao praha
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 100ml mleka
  • 100ml biljnog ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 100g tamne čokolade, naseckane na komadiće
  • 200g mešanog svežeg voća (jagode, borovnice, maline), iseckanog na manje komade

Priprema

  1. Priprema suvih sastojaka: U velikoj činiji pomešajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli.
  2. Priprema mokrih sastojaka: U drugoj činiji umutite jaja, zatim dodajte mleko, biljno ulje i ekstrakt vanile. Dobro promešajte.
  3. Kombinovanje sastojaka: Polako dodajte mokre sastojake u činiju sa suvim sastojcima, mešajući sve dok se ne sjedine. Ne preterujte sa mešanjem.
  4. Dodavanje čokolade i voća: U smesu umešajte naseckanu čokoladu i iseckano voće, pazite da ne izgnječite voće dok mešate.
  5. Pečenje: Zagrejte rernu na 180°C. Smesu rasporedite u kalupe za mafine, napunivši svaki kalup do 3/4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta, ili dok čačkalica koju ubodete u sredinu mafina ne izađe čista.
  6. Hlađenje i serviranje: Ostavite mafine da se kratko ohlade u kalupima, zatim ih izvadite i prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. Poslužite ih samostalno ili sa šlagom, za dodatni užitak.

Čokoladno-voćni mafini su prava poslastica za sve ljubitelje slatkiša koji žele da uživaju u bogatom ukusu čokolade uz osvežavajući dodatak voća. Brzi i jednostavni za pripremu, ovi mafini će sigurno postati vaš omiljeni izbor za doručak ili desert. Pripremite se da oduševite svoje ukućane i goste sa ovim slasnim zalogajima koji obiluju ukusom i teksturama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *