Čokoladni mus je desert koji osvaja srca svih ljubitelja čokolade. Bogat, kremast i pun intenzivnog čokoladnog ukusa, ovaj mus je savršen završetak svakog obroka. Idealno je poslužen hladan, a jednostavan je za pripremu.
Sastojci
- 200 g tamne čokolade (70% kakao)
- 4 jaja (odvojeno belanca i žumanca)
- 50 g šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema
Otopite čokoladu na pari i ostavite da se ohladi.Umutite žumanca sa šećerom dok ne dobijete svetlu, kremastu smesu.Dodajte otopljenu čokoladu u smesu sa žumancima i dobro promešajte.Umutite belanca u čvrst sneg i pažljivo ih dodajte u čokoladnu smesu.Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom dok ne dobijete čvrstu kremu i dodajte u čokoladni mus.Podelite mus u čaše i stavite u frižider na najmanje 2 sata pre serviranja.
- Otopite čokoladu na pari i ostavite da se ohladi.
- Umutite žumanca sa šećerom dok ne dobijete svetlu, kremastu smesu.
- Dodajte otopljenu čokoladu u smesu sa žumancima i dobro promešajte.
- Umutite belanca u čvrst sneg i pažljivo ih dodajte u čokoladnu smesu.
- Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom dok ne dobijete čvrstu kremu i dodajte u čokoladni mus.
- Podelite mus u čaše i stavite u frižider na najmanje 2 sata pre serviranja.