Za sve ljubitelje hrskavih i ukusnih zalogaja, grickalice od rendanog krompira i sira su savršen izbor. Ove male delikatese kombinuju sočnost krompira sa raskošnim ukusom topljenog sira, čineći ih idealnim za zabave, kao prilog uz glavna jela ili jednostavno kao snack u bilo koje doba dana. Sledite ovaj jednostavan recept i otkrijte kako da napravite ove neodoljive grickalice koje će, bez sumnje, postati hit među svim uzrastima.

Sastojci

  • 500g krompira
  • 200g rendanog sira po izboru (čedar, gauda, mozzarella)
  • 1 jaje
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • So i biber po ukusu
  • Ulje za prženje
  • Sveži peršun za dekoraciju

Priprema

  1. Priprema krompira: Krompir dobro operite, ogulite i narendajte na sitno rende. Koristite kuhinjsku krpu ili gazu da istisnete što više vode iz narendanog krompira.
  2. Mešanje sastojaka: U velikoj činiji pomešajte dobro oceđen narendani krompir, rendani sir, jaje, brašno, beli luk u prahu, so i biber. Dobro promešajte da se svi sastojci ravnomerno sjedine.
  3. Oblikovanje grickalica: Uzmite malu količinu smese i formirajte male pljeskavice ili kuglice. Ako je smesa previše lepljiva, dodajte još malo brašna.
  4. Prženje: U velikom tiganju zagrejte dovoljno ulja za prženje na srednje jakoj vatri. Pljeskavice pržite sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave, otprilike 2-3 minuta sa svake strane.
  5. Služenje: Gotove grickalice od krompira i sira stavite na papirne ubruse da upiju višak ulja. Poslužite tople, ukrašene svežim peršunom.

Grickalice od rendanog krompira i sira su savršena poslastica koja kombinuje jednostavnost pripreme sa bogatstvom ukusa. Bilo da organizujete zabavu, tražite brz snack ili želite nešto ukusno da pratite vaše omiljeno jelo, ove grickalice su pravi izbor. Uživajte u svakom hrskavom zalogaju ovih neodoljivih grickalica koje će, bez sumnje, zadovoljiti vaše apetite i probuditi sva čula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *