Čoko Moko torta je savršen desert za sve ljubitelje čokolade i kafe. Kombinacijom bogatog čokoladnog fila, aromatične kafe i kupovnih kora, ovaj recept nudi brzu i ukusnu opciju za pripremu neodoljivog deserta. Bilo da želite da impresionirate goste, slavite posebnu priliku ili jednostavno uživate u slatkom zalogaju, Čoko Moko torta sa kupovnim korama je idealan izbor. Pratite ovaj jednostavan recept i pripremite se za pohvale!

Sastojci

  • 4 kupovne tanke kore za tortu
  • 500ml slatke pavlake
  • 200g tamne čokolade
  • 3 kašike instant kafe
  • 100g šećera u prahu
  • 50ml mleka
  • 50g maslaca
  • Čokoladne mrvice ili rendana čokolada za dekoraciju

Priprema

  1. Priprema fila: U maloj šerpi na laganoj vatri otopite tamnu čokoladu sa mlekom i maslacem. Kada se čokolada potpuno otopi i smesa postane homogena, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. U drugoj činiji umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta, zatim polako dodajte šećer u prahu i instant kafu. Nastavite sa mućenjem dok se svi sastojci ne sjedine. Na kraju, pažljivo umešajte ohlađenu čokoladnu smesu.
  2. Slaganje torte: Na tanjir za serviranje stavite prvu koru. Ravnomerno rasporedite četvrtinu fila preko kore. Pokrijte drugom korom i ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i fil. Zadnji sloj fila koristite za premazivanje vrha i stranica torte.
  3. Dekoracija: Tortu dekorišite čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom. Za dodatni ukras, možete koristiti i šlag, čokoladne listiće ili sveže voće po želji.
  4. Hlađenje: Ostavite tortu u frižideru najmanje 3 sata, idealno preko noći, kako bi se fil dobro stegnuo i ukusi sjedinili.
  5. Služenje: Pre služenja, izvadite tortu iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi oko 15 minuta. Isecite na parčad i uživajte u bogatom ukusu Čoko Moko torte.

Čoko Moko torta sa kupovnim korama je brz i jednostavan način da uživate u luksuznom desertu bez mnogo muke. Ovaj recept spaja bogate ukuse čokolade i kafe, čineći svaki zalogaj nezaboravnim. Bilo da pripremate desert za porodično okupljanje, večeru sa prijateljima ili tražite brzu poslasticu za zadovoljenje slatkih želja, ova torta je pravi izbor. Prepustite se uživanju u svakom zalogaju ove dekadentne torte koja obećava pravo “sedmo nebo” za vaše nepce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *