Salata sa zelenom šparglom je savršen izbor za one koji traže lagani, nutritivno bogati obrok. Ova salata kombinuje hrskavu svježinu zelene špargle sa raznovrsnim povrćem, stvarajući osvežavajući obrok idealan za tople dane. Bogata vitaminima i mineralima, ova salata je ne samo ukusna već i izuzetno korisna za vaše zdravlje. Sledite naš recept i pripremite ovu jednostavnu, a divnu salatu koja će postati vaš novi favorit.

Sastojci

  • 400g zelene špargle
  • 200g cherry paradajza, prepolovljenih
  • 150g mešane zelene salate (rukola, baby spanać)
  • 1 avokado, iseckan na kockice
  • 50g pinjola, blago preprženih
  • 100g feta sira, izmrvljenog
  • Sok od 1 limuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu

Priprema

  1. Priprema špargle: Zelenu šparglu operite i odstranite tvrdi deo stabljike. Blanširajte šparglu u ključaloj slanoj vodi 2-3 minute, zatim je brzo prebacite u ledenu vodu da zaustavite kuvanje. Ocedite i ostavite da se ohladi.
  2. Priprema salate: U velikoj salatnoj činiji kombinujte mešanu zelenu salatu, cherry paradajz, avokado, i blago ohlađenu šparglu.
  3. Dresing: U manjoj činiji pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, so i biber. Dobro umutite sastojke da se sjedine.
  4. Finalni dodaci: Prelijte salatu pripremljenim dresingom i nežno promešajte da se sve sastojci ravnomerno oblože. Na kraju, pospite salatu izmrvljenim feta sirom i preprženim pinjolama.
  5. Služenje: Salatu sa zelenom šparglom poslužite odmah, dok je sveže pripremljena, kako biste u potpunosti uživali u kombinaciji ukusa i tekstura.

Salata sa zelenom šparglom je idealan izbor za one koji žele da uživaju u laganom, ali izuzetno ukusnom obroku. Ova salata je dokaz da zdrava hrana može biti jednako zadovoljavajuća kao i bilo koji drugi obrok. Njena jednostavnost i brzina pripreme čine je savršenom opcijom za brzi ručak ili večeru, dok je bogatstvo ukusa i tekstura čini neodoljivom za svaku priliku. Uživajte u svakom zalogaju ove nutritivno bogate, osvežavajuće salate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *