Lovačke šnicle su klasično jelo koje svojim bogatim i robustnim ukusima osvaja srca ljubitelja mesa širom sveta. Ovaj tradicionalni recept nudi savršenu kombinaciju sočnog mesa, aromatičnog sos od šampinjona i vina, pružajući istinski kulinarski doživljaj. Pripremite se da zaronite u dubine ovog bogatog, ukusnog jela koje je savršeno za svečane večere, porodične ručkove ili kao utjeha tokom hladnih zimskih dana.

Sastojci

  • 4 svinjske ili juneće šnicle
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika putera
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 300g šampinjona, isečenih na listiće
  • 200ml crnog vina
  • 200ml goveđeg bujona
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica suvog timijana
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun za dekoraciju

Priprema

  1. Priprema mesa: Šnicle blago istucite tučkom za meso, posolite i pobiberite sa obe strane. U velikom tiganju, zagrejte maslinovo ulje i puter na srednje jakoj vatri. Dodajte šnicle i pržite ih sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Izvadite meso i stavite na stranu.
  2. Priprema sos od šampinjona: U isti tiganj dodajte crni i beli luk, pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte šampinjone i nastavite da pržite dok ne omekšaju. Posipajte brašnom i dobro promešajte. Polako dodajte crno vino, neka provri, a zatim dodajte goveđi bujon. Vratite šnicle u tiganj, dodajte timijan, pokrijte i krčkajte na laganoj vatri 30-40 minuta, dok meso ne postane izuzetno mekano.
  3. Završni dodir: Proverite začine i po potrebi dodajte so i biber. Poslužite šnicle prelivene sosom i pospite svežim peršunom za dekoraciju.
  4. Služenje: Lovačke šnicle služite tople uz prilog po izboru, kao što su kuvani krompir, pire krompir ili kuvano povrće, za potpuni kulinarski užitak.

Lovačke šnicle su više od običnog jela; one su prava gurmanska avantura koja vas vodi kroz bogate ukuse i arome. Bilo da želite da impresionirate goste ili jednostavno uživate u tradicionalnom obroku sa svojom porodicom, ovaj recept će sigurno zadovoljiti sva vaša očekivanja. Pripremite se za kulinarsko putovanje koje će ostaviti trajan utisak na vašem nepcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *