Ova torta sa čokoladom i kandiranom korom narandže je prava poslastica za posebne prilike. Savršena kombinacija bogate čokolade i svežeg ukusa narandže učiniće svaki zalogaj nezaboravnim.
Sastojci
- 200 g tamne čokolade
- 200 g putera
- 200 g šećera
- 4 jaja
- 100 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 g kandirane kore narandže
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema
- Otopite čokoladu i puter na pari i ostavite da se ohladi.
- Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane svetla i kremasta smesa.
- Dodajte otopljenu čokoladu i puter u smesu sa jajima i dobro promešajte.
- Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte u čokoladnu smesu.
- Na kraju dodajte kandiranu koru narandže i lagano promešajte.
- Sipajte smesu u kalup za tortu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta.
- Ostavite tortu da se potpuno ohladi pre serviranja.