Čokoladni mus je desert koji osvaja srca svih ljubitelja čokolade. Bogat, kremast i pun intenzivnog čokoladnog ukusa, ovaj mus je savršen završetak svakog obroka. Idealno je poslužen hladan, a jednostavan je za pripremu.

Sastojci

  • 200 g tamne čokolade (70% kakao)
  • 4 jaja (odvojeno belanca i žumanca)
  • 50 g šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica vanilin šećera

Priprema

Otopite čokoladu na pari i ostavite da se ohladi.Umutite žumanca sa šećerom dok ne dobijete svetlu, kremastu smesu.Dodajte otopljenu čokoladu u smesu sa žumancima i dobro promešajte.Umutite belanca u čvrst sneg i pažljivo ih dodajte u čokoladnu smesu.Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom dok ne dobijete čvrstu kremu i dodajte u čokoladni mus.Podelite mus u čaše i stavite u frižider na najmanje 2 sata pre serviranja.

  1. Otopite čokoladu na pari i ostavite da se ohladi.
  2. Umutite žumanca sa šećerom dok ne dobijete svetlu, kremastu smesu.
  3. Dodajte otopljenu čokoladu u smesu sa žumancima i dobro promešajte.
  4. Umutite belanca u čvrst sneg i pažljivo ih dodajte u čokoladnu smesu.
  5. Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom dok ne dobijete čvrstu kremu i dodajte u čokoladni mus.
  6. Podelite mus u čaše i stavite u frižider na najmanje 2 sata pre serviranja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *